VAN REMÉNY! FOG BESZÉLNI A GYERMEKEM! – Kipróbáltam a távoktatást nem beszélő gyermekemmel és az egész család élvezte!

Kedves Szülők!

Az Építsünk beszédet! könyvem elkészítésekor az volt az elsődleges célom, hogy nektek és gyermeketeknek segítsek, mert azt tapasztaltam, hogy nagyon kevés logopédus kollégám ért a beszédindításhoz. Előfordult, hogy a nehezebb eseteket nem is vállalták, hanem (jó esetben) hozzám küldték. Amiből én sokat tanultam, de megspóroltuk volna a szülők kálváriáját és a gyermekek időben kerültek volna kezelésbe.
Tudnivaló, hogy minél korábban kezdjük el a komplex korai nevelést, annál nagyobb az esélye, hogy óvodás korra már beszéljen a gyermek, és elkerüljük az iskolában megjelenő tanulási zavarokat. Sajnos azt is láttam, hogy a fővárostól távol élő családok még nehezebb helyzetben vannak, ha nem beszél a gyermekük. Még a határon túli magyar régiókból is jöttek hozzám kezelésre.

RUDAS ZSUZSANNA: ÉPÍTSÜNK BESZÉDET!

Beszéd Akadémia - Építsünk beszédet!

Egy ponton túl már nem tudtam ellátni mindenkit, ezért arra gondoltam, hogyha átadom tudásom a kollégáknak, akkor bátrabban vállalják ezt a kihívásokkal teli, szép munkát, és talán az ország legeldugodtabb szegleteiben is lehet majd  sikeresen korai beszédindítást végezni nem beszélő, nyelvi zavaros kisgyerekekkel.

El is készült módszerem leírása, amit rajzokkal, fotókkal illusztráltam, és a kiadóval összeállítottunk hozzá egy fejlesztő játékokból álló vizsgálódobozt.

A kiadás után a hiányt pótló könyvcsomagnak nagy sikere lett. Épp a Covid időszakban, 2020 őszén egy online előadásra kért fel a XVIII. kerületi logopédiai közösség, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel egy szakembereknek és egy szülőknek szóló facebook csoport követett. Mindkét csoportból rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, szülők, szakemberek, gyerekek örömmel használták az Építsünk beszédet! könyvcsomagot és a gyerekek szépen fejlődtek.

MIRE AKAROK KILYUKADNI?

Beszéd Akadémia - Szülőknek

Megkerestek szakemberek, akik sikerrel alkalmazták, sőt kreatívan újragondolták a módszert. Ennek első jele volt előző blogbejegyzésünk Ludvigné Szalai Enikővel.
Majd egy másik lelkes kolléganőm is jelentkezett, Deli Ádámné Földing Alexandra, aki Pápán foglalkozott beszédindítással, és a karantén időszakban elkezdte a könyvem egy részét számítógépen lejátszható kisgyermek-barát rendszerbe áttenni. Ezt megmutatta, és nagyon tetszett nekem, majd nemsokára el is kezdtünk együtt dolgozni.

Így összejött a hagyományos és a modern technika ötvözete, magas szakmai tudással párosítva. Az én álmom is kezdett beteljesedni, mert nagyon szeretek csapatban dolgozni.

HOGYAN MENTÜNK TOVÁBB?

Valódi célunk, hivatásunk, hogy minél több szülőnek és nem beszélő gyermekének tudjunk segíteni a komplex beszédindításban. Hosszú távú tervünk, hogy egy teljes terápiás anyagot megalkotunk együtt, amit ki tudunk küldeni a szülőknek, és játékosan: mozogva, dalolva, képekkel, játékokkal végigvezessük őket a beszéd elindulásának lépcsőfokain, valamint a beszédhez szükséges részképességek fejlesztésén.

Legközelebb a beszédhez szükséges részképességek fejlesztéséről írok majd, addig is olvasd el azokat a szülői visszajelzéseket, amit eddig a facebook Hangindítós csoportban azok a szülők adtak, akik megkapták kipróbálásra!

SZÜLŐI VISSZAJELZÉSEK - BESZÉDINDÍTÁS

Amennyiben Te is szeretnéd kipróbálni szülőként ezt a nagyszerű módszert a legmodernebb technikával ITT tudod megadni az e-mail címedet és én máris küldöm neked a próbaanyagot, amit remélem, kipróbáltok gyermekeddel, tetszeni fog nektek és hasznosnak találtok!

SZAKEMBEREKNEK! Ha érdekel, és szívesen részt vennél egy online tanfolyamon, aminek segítségével jobban elmélyülhetnél a nem beszélő, súlyos nyelvi zavaros gyermekek játékos vizsgálatában és terápiájában, akkor itt tudsz feliratkozni az érdeklődők közé:

RUDAS ZSUZSANNA

Örülök, ha válaszolsz és ha elgondolkodsz a cikkeimen! Köszönök minden visszajelzést és szívesen veszem a párbeszédet!

Szeretettel:
Rudas Zsuzsanna
Logopédus – Gyógypedagógus
Fejlesztő pedagógus
Mentálhigiénés segítő szakember

Tetszett a cikkem? Oszd meg kedvenc közösségi média felületeden!

Csatlakozz Hangindító csoportunkhoz, hogy más szülőtársakkal találkozhass és gyakorlati ötleteket kaphass a korai beszédindítással kapcsolatosan!

Csatlakozz ÉPÍTSÜNK BESZÉDET! – Szakembereknek szakmai csoportunkhoz, tanulj velem és építs kapcsolatokat hasonló érdeklődésű kollégákkal!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük